Όπως τα βιβλία μάς ταξιδεύουν σε άγνωστους κόσμους, έτσι και εμείς, οι αναγνώστες, ανταποδίδουμε με τις απόψεις μας και προτείνοντάς τα, ώστε να ταξιδέψουν και αυτά.

Οι κριτικές είναι πολύτιμες, ως καύσιμο βιβλίου και δημιουργού.

 

Σας ευχαριστώ, που μοιράζεστε τις σκέψεις σας με ειλικρίνεια.

 

Σε ευχαριστώ κι εσένα, που έφτασες εδώ, είτε από ενδιαφέρον είτε για να γράψεις τη γνώμη σου.   

Ο Μανώλης Σιμιτσάκης ταράζει τα νερά του φανταστικού μυθιστορήματος με ένα ταξίδι ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Με μια πλοκή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα ξένα μυθιστορήματα,ο συγγραφέας χτίζει κομμάτι κομμάτι την ιστορία του ακροβατώντας μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας αλλά κρατώντας το ενδιαφέρον διάχυτο ως το τέλος.

 

Αν υπάρχουν τέτοια βιβλία στην εγχώρια λογοτεχνία τότε οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για τους συγγραφείς μας.

Εκτιμάμε και σεβόμαστε τη λογοτεχνία του εξωτερικού, που μας έχει δώσει ποικίλα δείγματα εξαιρετικών ιστοριών. Με κάτι τέτοια παραδείγματα όμως σαν ‘’Το δέντρο του Άραϋ’’, ευχαριστούμε που και στην Ελλάδα η φαντασία δεν έχει πεθάνει.

BookCity 

Ο Σιμιτσάκης Μανώλης καταφέρνει να κάνει κάτι εντελώς καινούργιο στα Ελληνικά δεδομένα:

Συνθέτει ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες με την κλασική έννοια, έπος που αντλεί έμπνευση με πλήθος επιρροών από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία έως τις σύγχρονες θρησκείες.

Athens Voice

Το βιβλίο του Σιμιτσάκη Μανώλη δύσκολα μπορώ να το περιγράψω. Θα έλεγα ότι εμπεριέχει σχεδόν… τα πάντα. Χωρίς να γνωρίζω τον συγγραφέα προσωπικά, ένιωσα ότι άνοιξε εντελώς τα εσώψυχά του και με τα πιο απλά κι αυθόρμητα λόγια τα πέρασε με μελάνι στο χαρτί δείχνοντάς μας πώς μοιάζει ένας αληθινός άνθρωπος.

Μεταπηδά συνεχώς από τον υλικό στον πνευματικό κόσμο, ελαχιστοποιώντας στην ουσία τα σύνορα, έτσι ώστε στο τέλος της ανάγνωσης αισθάνεσαι ότι οι δύο κόσμοι είναι ένας. Ναι είναι ένας τελικά, όπως το σώμα και η ψυχή στον άνθρωπο.

Ευλαμπία Τσιρέλη, Συγγραφέας

Ο Σιμιτσάκης Μανώλης είναι λογοτέχνης με κάθε τρόπο που έχει ο γραπτός λόγος. Δημιουργεί κόσμους, συναισθήματα, εικόνες, χαρακτήρες, ποίηση, πλοκή... με τρόπο τέτοιο που σου απαγορεύει να κλείσεις το βιβλίο όταν αισθανθείς κουρασμένο το βλέμμα σου.

Ένα βιβλίο φαντασίας αλλά και άφθονης λογοτεχνίας και ποίησης. Διάσπαρτη παντού η ποίηση, να δίνει πνοή, να μεγεθύνει τη μαγεία του, να βρίσκει άλλοθι το ανύπαρκτο για να μπλέξει με το υπαρκτό.

Τζένυ Κουκίδου, Κριτικός βιβλίων

To Goodreads είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βιβλιοφάγων.

 

Γνώρισέ το, ανακάλυψε βιβλία, πρότεινε στους φίλους σου, διάβασε κριτικές για την τριλογία και άλλα βιβλία, βαθμολόγησέ τα, γνώρισε συγγραφείς.

 

Όλα αυτά με ένα κλικ!

Οι αναγνώστες του Goodreads για το Βιβλίο Α: Συναίσθημα

Οι αναγνώστες του Goodreads για το Βιβλίο Β: Πίστη

Οι αναγνώστες του Goodreads για το Βιβλίο Γ: Φαντασία

Παλαιότερες κριτικές, από τότε που το Α' βιβλίο δεν είχε ακόμη εκδοθεί και μπορούσε κάποιος να το διαβάσει ψηφιακά από το blog

© 2016 by Simitsakis Manolis

λογοτεχνία φανταστικού

 βιβλια φαντασιας

φανταστικη λογοτεχνια

  • f 172 245
  • good
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now